Ontvang 20% op het gehele assortiment van Virtuoos & Maurten* gedurende de kerstvakantie. Gebruik de kortingscode VIRTUOOSHOLIDAY
Bestel jouw sportsupplementen

Welke Virtuoos sportsupplementen gebruiken de Team Jumbo-Visma renners om hun prestaties nóg verder te optimaliseren? 

Wat zijn de favoriete maaltijden van de renners tijdens de Giro?

Pasta uiteraard! Nee hoor, dat is het zeker niet altijd. Het belangrijkste in de Giro (en iedere andere grote ronde) is variatie: niemand wil drie weken lang telkens hetzelfde eten. Vooral niet als je er heel veel van moet eten. Gelukkig hebben we met ons FoodCoach-programma hier de ideale tools voor: fantastische eigen chefs en een mooie eigen keuken. Dagelijks voorzien zij onze renners van gepersonaliseerde maaltijden, die ook nog eens zeer smakelijk zijn. De chefs weten ook precies wat de voorkeuren van bepaalde renners zijn.

 

Zijn er specifieke voedingsmiddelen of voedselgroepen die renners niet kunnen/mogen eten tijdens een tour?

Ja, vooral voedingsmiddelen die lastig verteerbaar zijn en zwaar op de maag liggen proberen we zo veel mogelijk te vermijden om maag-/darmklachten te voorkomen. Denk hierbij aan grote hoeveelheden rauwe groentes, koolsoorten of bonen/peulvruchten. De ‘klassieke’ grote biefstuk die vroeger iedere avond genuttigd moest worden, behoort inmiddels ook tot het verleden (omdat de vertering hiervan vrij lang duurt). Verder mijden we rauwe vis en schaal-/schelpdieren zoveel mogelijk, met name bij warm weer. Daarnaast proberen de chefs zoveel mogelijk rekening te houden met de individuele wensen van de renners, en koken we uiteraard altijd gezond.

 

Welke Virtuoos supplementen gebruiken jullie om de prestatie van de renners nóg verder te optimaliseren?

Natriumbicarbonaat: Dit gebruiken we om de buffercapaciteit in het bloed te verhogen. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet bij tijdritten of in een sprint.
Cafeïne: Heeft een stimulerende werking en geeft ook een mentale boost: de renners kunnen net even iets dieper gaan. Dit kan bijvoorbeeld in de finale van een koers gebruikt worden, bijvoorbeeld op een slotklim.
Bèta-alanine: Dit wordt al wat langer op voorhand in aanloop naar de Giro (of andere piekperiodes in het seizoen) opgeladen. Bèta-alanine wordt gebruikt bij de vorming van carnosine in de spier, wat daar de buffercapaciteit verhoogt. Ook dit biedt een belangrijke meerwaarde tijdens anaerobe inspanningen zoals sprints en klimmetjes.
Creatine: Door creatine te nemen, vergroten we de hoeveelheid creatinefosfaat in de spier. Deze brandstofbron wordt door het lichaam gebruikt bij explosieve krachtinspanningen, zoals krachttraining en sprints. Het vergroten van de hoeveelheid creatinefosfaat, leidt op de lange termijn dus tot meer trainingswinst. Dit wordt met name door onze sprinters gebruikt.